zapri

Registrirajte se in prihranite 5% pri vašem prvem nakupu. Registrirate se tukaj! (v emailu, ki ga dobite ob registraciji, boste dobili kodo za popust, ki jo potem vpišete na zaključku nakupa)

Varovanje zasebnosti

Spletna trgovina Prolat zbira naslednje podatke: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s spletno trgovino Prolat ter ostale podatke, ki jih uporabnik vnese pri registraciji v spletno trgovino Prolat. Prolat ne odgovarja za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik.

Namen obdelave osebnih podatkov

Uporabnik se z uporabo spletne trgovine Prolat strinja z veljavnimi Splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine Prolat. Uporabnik lahko redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev poslovanja ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov.

Spletna trgovina Prolat zbrane osebne podatke obdeluje zgolj za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje ponudb, računov in ostalih informacij v zvezi z naročilom) ter ostalo potrebno komunikacijo z uporabnikom.

Upravljavec osebnih podatkov zbrane osebne podatke lahko uporablja tudi za proučevanje nakupnih navad posameznika z namenom neposrednega in ciljnega trženja. Uporabnik lahko kadarkoli pisno zahteva, da upravljavec trajno ali začasno preneha uporabljati osebne podatke za namene neposrednega trženja. 

Prijava na e-novice

Uporabnik se lahko prijavi na e-novice, s katerimi jih spletna trgovina Prolat do preklica obvešča o novostih v ponudbi spletne trgovin ter o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice upravljavec zbira naslednje osebne podatke: ime, priimek, e-naslov in IP. V primeru, da se uporabnik prijavi kot registriran uporabnik, pa tudi naslov in telefonsko številko.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom uporabnik na navedeni naslov prejme potrditveno sporočilo. Po potrditvi sporočila je uporabnik do preklica prijavljen na e-novice spletne trgovine Prolat. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi s klikom na gumb »Odjava« v poslanem e-mail sporočilu in zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namene neposrednega trženja.

Zahtevi bo ugodeno v zakonsko predpisanih rokih. Uporabnik lahko zahteva tudi seznanitev z obdelavo svojih osebnih podatkov. Upravljavec, da bo podatke skrbno varoval skladno s slovensko in evropsko zakonodajo o varstvu osebnih podatkov.

Registracija

Vpisane podatke uporabnika upravljavec do preklica uporablja za obdelavo uporabnikovega naročila, analize uporabniške izkušnje za potrebe izboljšav ter marketinške analize, ki bodo omogočale pripravo ustreznih ponudb in izboljšave prodajnega procesa. Podatki bodo lahko uporabljeni tudi za ponovno trženje (re-marketing). Uporabniku registracija olajša spremljanje preteklih nakupov in krajša nakupni postopek. Spletna trgovina Prolat podatke hrani do preklica ali odjave skladno s slovensko in evropsko zakonodajo o varstvu osebnih podatkov. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi s klikom na gumb »Odjava« v prejetem e-sporočilu.

V primeru, da uporabnik želi izbrisati uporabniški račun, mora sporočilo, ki ga pošlje preko kontaktnega obrazca, vsebovati naslednje podatke: ime in priimek uporabnika, naslov in elektronski naslov, s katerim se je uporabnik registriral; sporočilo mora biti poslano z elektronskega naslova, s katerim je uporabnik prijavljen kot registrirani član in vsebovati zahtevo za izbris.

 

Pravice uporabnika

Uporabnik lahko kadarkoli zaprosi za seznanitev z osebnimi podatki, ki jih upravljavec obdeluje, za omejitev obdelave, izbris, popravek ali prenos podatkov, ugovarja obdelavi ter vloži pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu. Kakršna koli vprašanja v povezavi z varovanjem osebnih podatkov in uporabo spletne trgovine Prolat, lahko uporabnik pošlje preko kontaktnega obrazca.

Zagotavljanje varnosti podatkov

Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev v spletni trgovini Prolat ali kako drugače (preko e-maila, telefona idr.), so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko in evropsko zakonodajo. Osebne podatke upravljavec skrbno varuje ter preprečuje njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svojo privolitev. Dostop do osebnih podatkov imajo zgolj s strani spletne trgovine Prolat pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji), s katerimi ima Prolat sklenjene ustrezne pogodbe o varovanju in obdelavi osebnih podatkov.

Podatki, ki jih uporabnik zaupa upravljavcu, so zaupni. Spletna trgovina Prolat jih ne posreduje nepooblaščenim tretjim osebam. Osebne podatke lahko posreduje zaupanja vrednim partnerjem ali po zakonu opravičenim institucijam, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov.

Podatki so lahko posredovani:

  • podjetjem za obdelavo podatkov in informacijske storitve, ki zagotavljajo nemoteno delovanje spletne trgovine in njene izboljšave (gostovanje na strežniku, izboljšanje uporabniške izkušnje, navigacije, e-mail marketing, …);
  • marketinškim agencijam za namen ponovnega trženja;
  • podjetjem, ki zagotavljajo nemoten proces nakupa (dostavne službe ipd.), vendar le v meri, ki je nujna za uspešno izvedbo naročila;
  • pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče, inšpektorat ipd.).

Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani k zaupnosti skladno s slovensko evropsko zakonodajo.

Privolitev in obdobje hrambe

Z uporabo spletne trgovine uporabnik potrjuje da je prebral, razumel in se strinjal s pogoji zaupnosti podatkov in načini uporabe podatkov s strani spletne trgovine Prolat.

Spletna trgovina Prolat podatke hrani do preklica, odjave ali zahteve za izbris skladno s slovensko in evropsko zakonodajo oziroma do dosege namena, zaradi katerega so se podatki zbirali ali nadalje obdelovali.

Upravljavec osebnih podatkov je Prolat d.o.o., Praproče 9a, 8210 Trebnje, Slovenija.

Morebitna vprašanja o zasebnosti in obdelavi osebnih podatkov lahko pošljete preko kontaktnega obrazca.