zapri

Registrirajte se in prihranite 5% pri vašem prvem nakupu. Registrirate se tukaj! (v emailu, ki ga dobite ob registraciji, boste dobili kodo za popust, ki jo potem vpišete na zaključku nakupa)

Medismart Test nosečnosti MSP.01m pero

Test za zgodnje ugotavljanje nosečnosti Medismart pero omogoča testiranje nosečnosti že 7 dan po spolnem odnosu na udoben in enostaven način. Tester držite neposredno pod curkom urina vsaj za 10 sekund. Pozitiven rezultat lehko odčitate že po 40 sekundah, negative rezultat pa po 5 minutah. Zazna že 20 IU hormona hCG. Paket vsebuje 1 test. Zanesljivost je več kot 99%. Proizvedeno v Švici.

Zaloga: Ni na zalogi

5,99 €

Ob narocilu do 14:30 ure, bo izdelek odposlan se isti dan*

Dostava v 24h ob narocilu do 14:30 ure

Za vec informacij o izdelku nas poklicite na +386 (0)7 30 44555

Izdelke vam popravimo ali zamenjamo se isti dan ko prispejo na servis.

Izbirate lahko med tremi nacini placila: kartica, po povzetju, po predracunu

Podrobnosti artikla
Podrobnosti

Uporaba

1. Test vzemite iz zaščitnega ovoja in odstranite pokrovček. Zaščitni omot ni del kompleta, zato ga lahko odvržete.

 

2. Tester držite za ročaj neposredno pod curkom urina vse dokler se popolnoma ne namoči (vsaj 10 sekund). Če vam je ljubše, lahko urinirate v čisto in suho posodico in nato tester namočite v vzorec urina, prav tako za vsaj 10 sekund. Pazite, da ne zmočite testnega okenca!

 3. Potem, ko tester odstranite iz vzorca urina, ga zaprite s pokrovčkom in položite na ravno površino, tako, da testno okence gleda navzgor. Lahko pričnete štopati.

4. Ko prične tester delovati, lahko opazite svetlo rozast tok preko testnega okenca. Glede na koncentracijo hCG, lahko pozitivni rezultat opazite po 40 sekundah. Za negativni rezultat pa morate počakati 5 min. rezultata ne upoštevajte po več kot pol ure!

 

 

Odčitavanje rezultatov

Pomembno je, da rezultate testa odčitate v 15-ih minutah. Po 15-ih minutah rezultati testa niso več zanesljivi.

 

 1. Preštejte število črtic. Črtici se lahko izrišeta neenaki (ali različno široki ali  različno intenzivno obarvani). Še posebno v začetku nosečnosti je lahko ena črtica izrazito tanka ali svetla, zaradi nizke koncentracije hCG.

 

Pozitiven – STE NOSEČI

1 črtica v regiji T in regiji C

(kljub temu, da je ena črtica tanjša in svetlejša)

Negativen – NISTE NOSEČI

Ena črtica v regiji C

Neveljaven

Ni vidnih črtic (okence je popolnoma belo) ali ena črtica v regiji T

Če se ne pojavi nobena črtica, je za to lahko vzrok premajhna količina nanešenega vzorca urina ali pa nepravilnosti v samem postopku. Ponovno si poglejte postopek in ponovite test z uporabo novega testerja. Če se ponovno pojavi problem, prenehajte z uporabo in se posvetujte s prodajalcem.


Po odčitavanju rezultatov

Rezultat »NISTE NOSEČI«

Če test kljub izostanku menstruacije prikaže, da niste noseči, ponovite test naslednji dan in se posvetujte s svojim ginekologom (izogibajte se vsemu, kar bi škodovalo zarodku, npr. rentgensko slikanje itd.).

Rezultat »NOSEČI STE«

Čimprej se posvetujte s svojim ginekologom, ki Vas po natančneje obvestil o poteku nosečnosti. Izogibajte se vsemu, kar bi škodovalo zarodku, npr. rentgensko slikanje itd.

Rezultat »NEVELJAVEN TEST«

Prosimo, ponovite test. Če bodo kljub večjemu številu opravljenih testov rezultati še vedno neveljavni, se posvetujte s svojim ginekologom.

 

Vprašanja in odgovori

V: Kako tester deluje?

O:Tester zazna hormon hCG v vašem urinu, ki ga začne telo proizvajati v času nosečnosti. Koncentracija hormona se z napredovanjem nosečnosti povečuje.

 

V: Kako hitro lahko opravim test?

O: Test vam lahko ponudi odgovor 6 – 15 dni po spolnem odnosu. Test lahko opravite ob katerikoli uri v dnevu; v primeru, da ste noseči, prvo jutro urin vsebuje največ nosečniškega hormona. Optimalni dan prvi dan pričakovane menstruacije.

 

V: Moram za testiranje uporabiti prvi jutranji urin?

O: Kljub temu, da se lahko testirate kadarkoli, jutranji urin vsebuje največ hormona hCG.

 

V: Kako točen je tester?

O: Tako na podlagi raziskav v laboratorijih in kliničnih študij, je dokazano, da je test 99% natančen!

  

V: Kateri faktorji lahko vplivajo na točnost testa?

O: Lažen pozitiven rezultat je lahko posledica uživanja zdravil, ki vsebujejo hCG. Alkohol, kontracepcija, antibiotiki ali hormonske terapije, ki ne vsebujejo hCG, ne morejo vplivati na rezultat testa.

 

V: Kaj naj naredim, če je test pozitiven/sem noseča?

O: To pomeni, da vaš urin vsebuje hormon hCG, kar pomeni, da ste skoraj sigurno noseči. Da se v to prepričate in dogovorite, kako ravnati naprej, obiščite svojega ginekologa.

 

V: Ali lahko pozitiven rezultat pomeni še kaj drugega poleg normalne nosečnosti?

O: Več zdravstvenih stanj poleg nosečnosti lahko dvigne raven hormona hCG.

 

V: Kako vem, da sem test pravilno izvedla?

O: črtica, ki se pojavi v regiji C dokazuje, da je bil test pravilno izveden in da je bila absorbirana zadostna količina urina.

 

V: Kaj naj storim, če je rezultat negativen/nisem noseča?

O: To pomeni, da test ni zaznal hCG-ja v urino, kar pomeni, da najverjetneje niste noseči. Če menstruacije ne dobite še po 5ih dneh od datuma, ko naj bi jo dobili, test ponovite z uporabo novega testerja. Če bo rezultat ponovno negativen, se posvetujte s svojim ginekologom.

 

Omejitve

 • Ta test vam nudi odgovor, ali ste noseči ali ne. Uporabnica naj ne sprejema odločitev, dokler se ne posvetuje s svojim zdravnikom.
 • Poleg nosečnosti je lahko več razlogov, katerih posledično se poviša raven koncentracije hormona hCG. Razlog je lahko npr. testikularni tumor, rak na prostati, rak na dojki ali pljučni rak ter trofoblastna obolenja. Zato v primeru, da teh bolezni niste izločili, ne uporabljajte tega testerja, da ugotovite ali ste ali niste noseči.
 • Zelo razredčen urin ne bo pokazal prave koncentracije hormona hCG. Če vseeno sumite, da ste noseči, po 48 urah zberite vzorec jutranjega urina in ponovno opravite test.
 • Do lažnega negativnega rezultata lahko pride v primeru, da je nivo koncentracije hCG pod nivojem, ki ga tester zazna. Če še vedno sumite, da ste noseči, po 48 urah zberite vzorec jutranjega urina in ponovno opravite test.
 • Zelo nizek nivo hCG (pod 50 mIU/mL) je značilen za obdobje takoj po zanositvi. Zato, ker se precejšnje število nosečnosti iz naravnih razlogov konča v prvem trimesečju, priporočamo, da v primeru nejasnega pozitivnega rezultata test ponovite z uporabo jutranjega urina po 48 urah.


OPOZORILA!

 • VEDNO SE POSVETUJTE S SVOJIM ZDRAVNIKOM.
 • Izdelek je namenjen za in vitro samotestiranje in izmeri povečano vrednost hormona hCG v človeškem urinu.
 • Natančno preberite navodila za uporabo.
 • Če je zaščitni ovoj poškodovan ali raztrgan, testa ne uporabljajte.
 • Ne uporabljajte testa, ki ni vakuumsko zaprt.
 • Test hranite izven dosega otrok. Testa ne smete pogoltniti.
 • Ne odpirajte kasete testa. Testa ne smete prelomiti.
 • Uporabljen material zavrzite kot biološki odpadek.
 • Test shranjujte v suhem prostoru na sobni temperaturi (+2 oC - +30 oC), Ne zmrzujte!.
 • Ko enkrat test odprete, ga uporabite čimprej
Dodatne informacije
Dodatne informacije

Slika je simbolična.

Ocene
Napišite svoj komentar

Samo registriani uporabniki imajo možnost pisanja ocene. Prosimo, prijavite se ali registrirajte